Väder     Webcam
Guider

Bli guidad

Parkens guider

Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad cyklist så kommer du öka upplevelsen av cykling genom att använda en guide. Några timmar med en guide kommer öka er kompetens och med det er åkglädje. Här hittar ni information om Åres licensierade guider. Våra guider är licensierade av TerraMethods.

Elin-Nilsson

Namn: Elin Nilsson
Företag: Åre Skidsport
Varför är guidejobbet så roligt? – För att man får hjälpa människor att utveckla sin cykling.
Vad får man inte missa i sommar? – Åre Skidsports Tjejsöndagar, varje söndag hela sommaren kommer vi ha en grupp bara för tjejer. Fokus är att bli en bättre cyklist med olika teman varje vecka.

Jesper-Andersson

Namn: Jesper Andersson
Företag: Skistar
Varför är guidejobbet så roligt? – Härligt att få var ute och lära gäster nya saker.
Vad får man inte missa i sommar? – Det är lätt att glömma lederna längst västerut i Bike parken, missa inte dessa guldkorn.

Johan-guide-IDP

Namn: Johan Weimer
Företag: Åreguiderna
Varför är guidejobbet så roligt? –  Jag älskar att vara ute på Åreskutan och cykla. Att få dela med mig av den fantastiska upplevelsen och mina kunskaper är givande och roligt.
Vad får man inte missa i sommar? – I sommar rekommenderar jag ett maffigt åk från ”toppen”; Tusenmetersleden, Easy Rider, Svartbergsleden, övre delen av Downhillbanan, Nelson och sist men inte minst Tjärnis.

Jesper-Guide-IDP

Namn: Jesper Johnsson
Företag: Åreguiderna
Varför är guidejobbet så roligt? – Jag längtar redan till nästa gång jag möter nya gäster för att få veta vad de ha för förväntningar och sedan få hjälpa dem under en dag på berget.
Vad får man inte missa i sommar? – Den liftburna XC cyklingen har stor potential i Åre och jag har många favoriter jag gärna delar med mig av. Vill du vidga dina vyer är en tur till Vålådalen ett säkert kort.

hanna

Namn: Hanna Ovin
Företag: Åre Skidsport
Varför är guidejobbet så roligt? – Det är underbart att jobba som guide på sommaren. Dels är det ngt helt annat än vintern här. Sen är det väldigt kul att träffa så mkt olika typer av folk och cyklister. Många är så otroligt positiva till cyklingen här i Åre.
Vad får man inte missa i sommar? – Missa inte Åre Bike Festival. Missa heller inte att det finns väldigt mycket olika typer av cykling här. Prova Bike Parken, ÅBC dirten och inte minst alla fina stigar bland våra vackra fjäll.

Simon-Kastemyr

Namn: Simon Kastemyr
Företag: Skistar
Varför är guidejobbet så roligt? – Det är kul att utveckla cyklister på alla nivåer.
Vad får man inte missa i sommar? – Även efter Bike parken har stängt finns mycket cykling. Kvällarna är ljusa och långa då finns ÅBC-dirten neranför Grädda, pumptracken på torget och skön kanske ta en stigcyklingstur.

Philip-Guide-IDP

Namn: Philip Harlaut
Företag: Åreguiderna
Varför är guidejobbet så roligt? – Jag försöker bara göra saker jag tycker är roliga. Att jobba som guide och lära ut cykling tycker jag är sjukt roligt. Därför jobbar jag också som Åreguide, på sommaren är jag cykelguide, på vintern är jag skidguide.
Vad får man inte missa i sommar? – Åreguidernas familjepris! Jag vill att alla familjer ska testa på downhill och se hur roligt hur roligt det är att cykla tillsammans i bike parken.
Och såklart får man heller inte missa Åre Bike Festival. Den kommer bli sjukt bra i år!

Guide-Niklas-Hilding

Namn: Niklas Hilding
Företag: Åreguiderna
Varför är guidejobbet så roligt? – Alla glada gäster, speciellt de som varit lite oroliga för att testa downhill och sen ser att med rätt vägledning så är det inga problem.
Vad får man inte missa i sommar? – Inte direkt sommar men man får inte missa att komma i september. Lugna leder, perfekt temperatur för cykling och ofta lite fukt i marken för perfekt grepp.